Tuesday, November 13, 2007

Sinivuokko vasikoiden vaatteissa:

Rikoskonstaapelin epäillään luovuttaneen tietoja Liedon rahankuljetusryöstöyritykseen osallistuneelle.

Keskusrikospoliisin Turun yksikön tutkijat suorittivat kotietsinnän Turun lähialueen poliisipiirin vanhemman rikoskonstaapelin työpaikassa. Kotietsinnän jälkeen rikoskonstaapelia kuulusteltiin virka-aseman väärinkäyttämisen johdosta.

Vanhemman rikoskonstaapelin epäillään luovuttaneen tietoja yhdelle Liedon rahankuljetusauton ryöstön yritykseen osallistuneelle henkilölle, joka on järjestäytyneen rikollisryhmän jäsen.

Myöntää tavanneensa

Poliisi myönsi kuulusteluissa tavanneensa elokuun 7. päivänä kyseisen henkilön ja tarkistaneensa tämän tiedot rikosilmoitusjärjestelmästä. Lisäksi hän myönsi tarkistaneensa erään toisen henkilön tiedot tapaamansa henkilön pyynnöstä.

Poliisi ei omien sanojensa mukaan tiennyt tapaamansa henkilön olevan rikollisliigan jäsen. Rikoskonstaapeli ja rahankuljetusryöstöyrityksestä epäilty tuntevat toisensa yhteisen harrastuksen vuoksi.

Kuulustelujen jälkeen myös poliisin kotiin tehtiin etsintä, jossa ei kuitenkaan löytynyt mitään todistusaineistoa.

IL, 12.11.2007


Rikollisten ja poliisiviranomaisten yhteistyö alkaa näköjään tehostua -- mutta emme me arvanneet, että se tällä tavalla tapahtuisi! "(--) ei tiennyt tapaamansa henkilön olevan rikollisliigan jäsen." Emme mekään varmaan "tiedä" läheskään kaikkien tuntemiemme henkilöiden taustoja, mutta ei meidän toisaalta tule mieleenkään laverrella kaikkia mahdollisia salaisia tietojamme hyvänpäiväntutuillemme ja muille matalaotsille.

No comments: