Friday, November 23, 2007

Meitä ottaa niin päähän...

... että alun perin ilmoitimme olevamme niin puolueettomia, että karsinan seinät kaatuvat! No, olemme nyt vähän lukeneet aiemmin lähettämiämme postauksia, ja rehellisesti sanottuna näyttää siltä, että Kansallinen kokomusta on saanut siipeensä enemmän kuin osansa.

Osa lukijoistamme kysyy tietenkin, että "miten niin 'enemmän kuin osansa?'" Meillä on asialliseen kysymykseen jopa vastaus: me alamme nyt puhua täysin toisesta asiasta, kuten esimerkiksi Suomen sosiaallishemorroidisesta puolueesta (SHP), jonka täydellisen tietäväinen asema ei ole kertaakaan opportunistisen tai oppositionaalisen aseman aikana pärähtänyt -- tarkoitamme siis järkähtänyt. Puolue ylläpitää tyystin aikaansaamattomaansa asemaa perin juurin koko kansan juurtajaksain läpitunkemana aate- ja ajatusmahdollisuutena -- mutta siinäpä siintää virhe!

Nimittäin: Voi olla niin, etteivät sen paremmin puheenjohtaja kuin puoluesihteeritkään pysty ratkaisemaan sitä, onko oppositiojohtajuuden tavoittelu enemmän tai vähemmän siihen suuntaan kallellaan, että kyseessä olevien pyrkimysten tavoite pitäisi asettaa joko ennen tai jälkeen seuraavan puoluekokouksen -- ja jos ei, niin milloin sitten. Mikäli asioiden hoitaminen taas ei onnistu tässä esitellyn aikataulun puitteissa, pitäisi vakavasti miettiä, onko puolueen johdolla kykyä tarttua vaaditulla tavalla tulevaisuuden haasteisiin.

(Nyt me emme ikävä kyllä enää muista muita puolueita, joita voisimme moittia laiskoiksi -- kai sellaisiakin on?)

(Luimme kirjoittamamme analyysin uudelleen läpi, ja olemme melko varmoja siitä, että sama teksti ilmestyy jonkin ajan kuluttua blogisivustomme osiossa "Poliittisia analyysejä", jos saamme sellaisen aikaiseksi. Kirsti on vielä vähän ajatusta vastaan. [Se on toisaalta vain yksinhuoltaja, jonka poika ei ole ihan... (vaitiolovelvollisuus estää minua sanomasta enempää... Mikä ihmeen vaitiolovelvottomuus, hä? -- Ei kuulemma pidä ruveta kyselemään liikaa, tai muuten sopimus ei pysy voimassa...)]) -- Sihteeri: "Tässä on nyt niin paljon näitä erilaisia sulkeita sisäkkäin, että minä en ainakaan ota niistä enää mitään vastuuta!"

Sihteerin vastalause hyväksyttiin, koska kukaan ei kuitenkaan olisi pystynyt kirjaamaan keskustelua ylös häntä paremmin. Siirryttiin edelliseen kohtaan, jota kukaan ei enää muistanut:

Kysymys oli puhtaasti politiikasta, mutta käännyttiinkö vasempaan vai oikeaan? -- Koska yksimielistä (Yksimielistä? Hyvä kun edes kaksimielistä! -- Sihteeri) päätöstä ei saatu aikaiseksi, päätettiin olla ottamatta poliittista kantaa -- paitsi niiden asioiden suhteen, jotka jo ennalta arvattavasti olivat niin tai näin. Loput tärkeät jutut (kosmetolokien ulkonäkö, hierojien harrastuneisuus) jäivät seuraavassa kokouksessa läpilyötäviksi.


Kolmekymmentäkaksi prosenttia paikalla olleista femakoista (anteeksi vaan, ja varmaan minä sitä huomisaamuna kadunkin, jos en henkisesti, niin vielä pidempään fyysisesti [T: Sihteeri]) oli sitä mieltä, että minä olin kirjoittanut sanan "kosmetoloki" oikein. Loput sadan prosentin henkilökunnasta olivat sitä mieltä, että yhtä kirjainta pitäisi muuttaa, mutta kukaan ei kertonut mitä.

No comments: