Thursday, November 1, 2007

Kanerva on värähtänyt:

No niin, nyt se on sanottu loppuun saakka: Suomen päivystävä ulko- ja runousministeri on vihdoin selittänyt, miten tulee käymään:

Tässä Ylen referaatti ulkoministerimme pro gradu -työstä (ai anteeksi, sitä ei olekaan enää saatavilla, sillä "joku" kävi noukkimassa sen pois Turun yliopiston poliittisen historian laitokselta; syynä ei varmaankaan ollut pelkästään se, että arvosana ei ollut kovin kehuttava...).

Ulkoministerimme tuntuu sitoutuvan yhä luistavampiin analogioihin, metaforioihin ja pilipalioihin, mikä tietysti lisääkin hänen uskottavuuttaan ulkois... ulost... ulkoministerinä. (Puhumattakaan siitä, että Hän on ensimmäisenä suomalaisena tavannut erään afroamerikkalaisen naisen jossain valtameren toisella puolen [Älkää nyt sitten sekoittako Ike K:ta niihin... ööö... tuota, konkvistadoreihin, jotka tapasivat yllättäen kiusallisia alkuasukkaita. Meidän Ike ei kuulu niihin.]) Meidän vajavaisesta Ike-arkistostamme nousee näkyviin vain hyvin heikkoja vastineita menneiden vuosien varrelta: mistähän mahtoi olla kyse esimerkiksi silloin, kun I.K. taannoin kehotti keräämään jonkun nousukauden aikana "puolukat purjeisiin"?

No, edellä mainitun jälkeen meillä ei enää mielessä ole kuin muikea ajatus siitä, että toivottavasti ulkopolitiikkamme on täysin hoidossa; siis hoidossa, edes jonkun hoidossa...

No comments: