Tuesday, November 20, 2007

Hip hei, taas aamu maineen vei:

Toivottavasti tehyläisillä ei ole tänä aamuna ihan kaamea kankkunen suuren työtaisteluvoiton juhlimisen vuoksi. Se kankkunen tullee nimittäin iskemään vähän myöhemmin vielä kovempana -- kenties jo tänään, luultavasti viikon tai parin päästä, mutta viimeistään tulevien neljän vuoden aikana, kun kukkaro ei sitten lihokaan ihan niin paljon kuin suuret prosentit näyttivät aluksi ennustavan.

Tärkeintä on tietysti se, että sopu saatiin aikaan, ettei lakkoa alettu, mutta kyllä meni Tehy pahasti vipuun. "Tällä sopimuksella vahvistetaan se, että lisää sairaanhoitajia ei sitten neljään vuoteen palkatakaan töihin kuntiin, sopiiko teille?" -- "Sopii, sopii, kunhan saadaan lisää rahaa." -- "Oletteko siis valmiit neljäsosan palkanlisäyksellä tekemään kaksi kertaa niin paljon töitä kuin tähän asti?" -- "Totta kai olemme, sehän kuulostaa oikein edulliselta: neljä osaa palkkaa ja vain kaksi osaa töitä. Mehän voitamme siinä kaksisataa prosenttia!"

Toivottavasti nyt sitten kaikki pitävät tässä tilanteessa mielessä, että tämä palkankorotus on vain tehyläisten palkankorotus ja sen saavat vain Tehyn jäsenet, koska vain Tehy on jämäkästi taistellut omasta ja vain omasta puolestaan. Toivottavasti samaan syssyyn muistetaan myös se, että vain tehyläiset sairaanhoitajat ovat sitoutuneet niin sanottuun tuottavuuden lisäämiseen eli kovempaan, kiivaampaan ja stressaavampaan työtahtiin. Niin että liikettä siellä kansliassa, hopi-hopi! Ai, sinä et kuulukaan Tehyyn? No, ota ihan rauhassa sitten -- annetaan näiden "oman elämänsä sankareiden" tehdä hommat, sillä siitähän niille maksetaan.

-----


Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen kiitti sovittelulautakuntaa sekä osapuolia sovun syntymisestä Tehyn palkkakiistassa YLE:n televisioimassa tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana.

Katainen piti aikaansaatua palkkaratkaisua viestinä suomalaisille hoitajille siitä, miten paljon heidän työtään arvostetaan ja kunnioitetaan. Kaiken kaikkiaan Katainen näki syntyneen sovun olevan myös suuri harppaus kohti kunta-alan palkkatasa-arvoa.

Hän korosti myös, että tulevaisuudessa työtä naisvaltaisten, koulutettujen alojen palkkatasa-arvon edistämiseksi on jatkettava.

--Uusi Suomi,19.11.2007

Tuota, nyt tuntuu taas, että Katainen on vähän hätäinen. Kannattaisiko nyt olla hetken esittämättä mitään lisälupauksia, ettei tämä homma ala taas alusta?

No comments: