Sunday, November 25, 2007

Jos tarpeeksi monta kertaa kysyy...

... niin ei saa enää edes epäasiallista vastausta.

Tästä todenlausumasta huolimatta me, Totta Tosiaan, teemme muutaman retorisen kysymyksen, jotka liittyvät kuluneen viikon tapahtumiin. Emme edes yritä väittää, että kaikki mieleemme juolahtaneista kysymyksistä olisivat relevantteja (meillä on sekä sähköinsirööriystäviä että merenkulkuharrastajaystäviä, mutta kumpikaan ammattiryhmä ei ole vielä pystynyt selittämään meille, miksi laivojen vaijeristoon on liitetty sähkökytkimiä...)... -- Jaaha, tämän sivuston tavattomaan tapaan kävi taas niin, että joku jätti lausumatta väärää todistusta siitä, mitä mieleen juolahti. Niinpä aloitamme hiljaisuuden koitettua tarinankehittelyn uudelleen:

Kukin meistä on elänyt kuluneen viikon omissa oloissaan, omalla tavallaan, omien kiireidensä ja harrastustensa piirissä. ("Meillä" tarkoitetaan tässä yhteydessä luonnollisesti blogimme satunnaisia lukijoita, koska "me" olemme edellisten viikkojen tapaan saaneet ihan tarpeeksemme toisistamme. Yhteisöblogin pitäminen ei todellakaan ole jatkuvaa joulunviettoa -- ei itse asiassa edes vapunaaton jälkeisen vapunpäivän viettoa, vaan jotakin vielä hiukan pahempaa.) [Minulla on kyllä suurimman osan ajasta ihan hauskaa. -- Sihteeri]

Äskeinen sihteerimme kommentti voitaneen jättää huomiotta ihan siitä pikkumaisesta syystä, että hänellä ei ole äänivaltaa. Palaamme alkuperäiseen aiheeseen, eli viikon varrella heränneisiin kysymyksiin.

1) Jos ent. kultt. min. Tanja Vienonen/Karpela/Saarelan elämästä tehtäisiin nyt elokuva, niin tulisiko sen nimeksi "Kaunotar ja tärviö"?

2) Ellei kokomustan ensimmäisen kauden kansanedustajan, tohtori Sanna Lauslahden puheita lainkaan kuunneltaisi, niin nousisiko hänen älykkyysosamääränsä?

3) Jos Jeesus ja John Lennon nyt heräisivät henkiin ja sattuisivat vielä samaan paikkaan (joka ei toivottavasti olisi Lähi-idässä, sillä siellä inkarnaatio voisi jäädä hyvinkin lyhyeksi), niin sanoisiko Jeesus Lennonille: "Dude, you were right!"?

No comments: