Thursday, October 18, 2007

Viime aikoina hiljaiseloa:

Ketä pitäisi syyttää, kun tuntuu, ettemme ole viime aikoina pystyneet puhumaan juuri mistään? Itsejäänkö? Tuskinpa vain, niin yksinkertaista elämä ei sentään ole. Onhan sentään ollut tapahtumia niin sisäpoliittisella kuin ulkosellaisellakin rintamalla: palkkaneuvottelut, joita Tehy käy jonkun sellaisen tahon kanssa, joka ei ilmeisesti vielä ole edes ilmoittautunut neuvotteluihin. Tehyn mielestä taho on hallitus, KT:n eli kuntatyönantajien liiton mielestä se on korkeintaan hallitus, ja hallituksen mielestä se on kuka tahansa paitsi he, koska he eivät ole milloinkaan sanoneet mitään palkankorotusten tasosta. -- Ulkosellaisen puolella meillä taas on esimerkiksi Nobelin rauhanpalkinto (joka meni taas väärään paikkaan), Venäjän puuttuminen suomalaisten Nato-myönteisyyteen (jota ei vieläkään ole) ja Myanmarin (joka on vieläkin Burma) suunnitelmista laatia uusi perustuslaki vanhan kunnon sotilashallinnon sijaan.


Kokonaisvaltaisesti mielenkiintoisinta on se, että esimerkiksi tätä kirjoittaessamme, kahdeksastoista lokakuuta vuonna 2007, "legendaarinen" "hittiohjelma" Big Brother ei saa ainuttakaan mainintaa edes kummankaan iltapäivälehden verkkosivujen etusivuilla. (Asian voisi ilmaista kökkerömminkin, mutta toisaalta, niin metsä [siis me] vastaa[vat] kuin sinne huudetaan.) Mistä me siis puhuisimme, ellemme PP-showsta?

Oikeastaan nyt saattaa olla tunnustuksen paikka: Me olemme yksi Big Brotherin asukkaista.

Taisitte uskoa tuon, hä? -- Emme tietenkään ole; mehän istuisimme vankilassa vuosikausia tuollaisen paljastuksen jälkeen, ellemme olisi joku ennakkojulkkis tai muu sellainen. -- Se todellinen tunnustus on tässä: me emme ole jaksaneet katsoa kyseistä ohjelmaa edes siihen asti, kun iltapäivälehdet vielä yrittivät hehkuttaa sen tuella lisälevikkiä. Nythän perverssi ohjelma on muuttunut niin perverssittömäksi, ettei sitä enää pysty seuraamaan.

Lupaamme siis tässä ja nyt mm. seuraavat asiat (oikeudet muutoksiin pidätetään):
  1. emme puutu enää edellä mainittuun ohjelmaan (myöhemmin nimellä Big Brother) tässä blogissamme - paitsi ehkä ohjelman finaalin jälkeen, jolloin laskemme koko tuottajakanavasta roisia ja käsittämättömän poskelleenosuvaa herjaa,
  2. ryhdymme kommentoimaan yhteiskunnallisesti aivan tolkuttoman tärkeitä asioita useammin, kuten esmes edes kerran viikossa,
  3. "asioiksi" lasketaan mummum pitkään muhineet palkkaneuvottelut ymmym,
  4. antaa olla; Big Brother.
Pitkä posti, no see.

No comments: